SpringRing

SpringRing: de luchtwortelsnoeiende herbruikbare container.

SpringRing containers hebben ongelijke kanten waar kleine luchtsleuven in zitten en produceren een wortelgestel zoals geen andere container produceert!

Hoe werkt de SpringRing?

De hoofdwortels vertakken en groeien naar de openingen in de cups in de wand van de container waar het luchtvolume het grootst is. De eindcellen drogen uit en de wortel wordt gesnoeid. Dit constante snoeiproces voorkomt iedere mogelijkheid van de wortels rond te draaien en verhoogt het aantal wortels in de kluit. Iedere gesnoeide wortel vertakt meer om het snoeien te compenseren en belangrijker nog: het snoeien stimuleert nieuwe wortelgroei vanaf de stam. Door dit continue proces krijg je een zeer korte tijd een zeer goed doorwortelde kluit.

Het SpringRing wortelsysteem.

Het resultaat van een groeiende plant in een SpringRing is een opmerkelijk rond wortelgestel met een groot aantal witte actieve wortelpunten die voor een sterke groei van de plant zorgen. Door dat er ontzettend veel wortels door de hele kluit verspreid zitten gaat er bijna geen water en voedingsstoffen verloren. Daardoor is de plant minder gevoelig voor extreem weer. SpringRing bomen zijn makkelijk te planten door het lage kluitgewicht. Tevens zijn SpringRing bomen het hele jaar door te planten.

A. De gesloten naar binnen liggende cups en de belijning van de SpringRing leiden alle wortels naar buiten en voorkomt dat de wortels gaan draaien in de container.

B. De naar buiten liggende cups zijn open zodat de wortels door de lucht gesnoeid worden als ze de buitenkant van de SpringRing bereiken. Er is continu nieuwe wortelontwikkeling en alle beschikbare potgrond wordt gebruikt.


Hoe plant ik een boom?

Stappenplan voor het planten van een boom
Lees verder >