Biocovers

BIOCOVERS is het eerste 100% biodegradeerbare en composteerbare onkruiddoek. Hiermee geeft u onkruid geen kan en laat u uw planten tot volle bloei en wasdom komen in uw tuin of park. Tevens draagt u bij aan een duurzamere wereld.

Onkruidvrij gedurende 3 tot 5 jaar.
Chemische bestrijdingsmiddelen of synthetische gronddoeken behoren tot het verleden. Het onderhoud wordt tot een minimum beperkt. Na 3 tot 5 jaar zullen de planten het doek overgroeid hebben en heeft het doek werk gedaan.

Natuurlijk uiterlijk.
Biocovers heeft een natuurlijke aardkleur waardoor het lijkt alsof het er niet is. Dus niet het lelijke zicht op synthetische doeken of veel te grove houtsnippers. 

Na verwerking is de BIOCOVERS niet meer te zien

Geen restproducten.
Biocovers wordt aan het einde van zijn levenscyclus volledig afgebroken tot compost. Dit in tegenstelling tot synthetische doeken waarvan de fragementen voor eeuwig in de grond achter blijven.

Eigenschappen van Biocovers
- Uv-bestedig en krimpt niet in de zon
- In vele afmetingen en diktes leverbaar
- Gemakkelijk te vervoeren en te bewerken; dus lage aanlegkosten
- Geen zware verankering nodig
- Planten groeien uitstekend door de goede water- en luchtdoorlatendheidHet gebruik van Biocovers stap voor stap.
Biocovers is licht en compact en daardoor gemakkelijk toe te passen.


Verwijder alle onkruid, planten, struiken van de aan te leggen oppervlakte.
Nivelleer de oppervalkte. Het terrein moet mooi vlak zijn.Maak gebruik van een ladder voor de installatie op steile hellingen om beschadigingen aan het doek te voorkomen.Zorg dat het doek goed aansluit tegen de bodem. Gebruik hiervoor metalen pinnen (20x30x20 of 20x20x20). De buitenranden kunnen eventueel ook (minimum 10 cm diep) ingegraven worden. Plaats zowel in de lengte- als in de breedteligging één pin per m2. Voor een goede hechting dienen de overlapping en de centrale delen van de rol ook vastgemaakt te worden.


Zorg voor een overlapping van 10% van de breedte van de mat. Plaats de pinnen in de lengterichting op de overlapping. Houd rekening met de dominate windrichting voor het bepalen van de richting van de overlapping (zie figuur).


Maak een incisie in de mat waar u een plant/boom wenst aan te planten. Een Y-vormige incisie is hier te verkiezen boven een X-vormige incisie.

 
Plooi de mat terug na het planten en fixeer met 1 zo nodig 2 pennen, minimaliseer de vrije opening rond de plant/boom. Controleer na installatie of  alle pinnen diep genoeg in de grond geduwd zijn.


Hoe plant ik een boom?

Stappenplan voor het planten van een boom
Lees verder >